Merhaba arkadaşlar sıradaki makalemizde sizlere büyük telefon firmalarını ve artı özelliklerini karşılaştıracağım.Bu karşılaştırmayı sizlere tecrübelerim doğrultusunda yapacağım.Şimdiye kadar her marka cep telefonunu kullandım ve deneyimlerimide sizlerle paylaşmak istedim.Eminim bu deneyimlerim sizede doğru gelecektir.
Konumuza dönersek sizlere Sony Ericsson’dan başlayıp Nokia , Samsung , Siemens , Motorola’dan bahsedeceğim.
Başta olmak üzere sizlere herkesin dilinde idol olan çoğu insanın başka bir marka almam dediği Nokia’dan bahsedeceğim. İlk telefonum olan Nokia 6230 dan sizlere bahsetmek isterim ilk çıktığında 700 800 TL küsür fiyata aldığım 6230 gerçekten gerek ses kalitesi gerek telefonun kalitesi bakımından beni tatmin etmeyi başardı yaklaşık 1 yıl kullandığım telefondan çok memnundum ve bir süre geçtikten sonra telefonda çeşitli arızalar oluşmaya başladı donanımsal değilde genelde yazılımsal hatalardı bunlar.
Örneğin : telefona biraz yüklendiğim zamanlarda telefon kendiliğine kapanıyordu ve bu durum beni ister istemez rahatsız ediyordu kapanmalar arttığında ise servise götürüp telefonu formatlatıyordum , ama ne olursa olsun yinede memnundum telefondan fakat bir olay oldu ki telefonun titreşimi bazen çalışır bazen çalışmaz oldu bende bıktım ve telefonu satıp Sony Ericsson W810İ almaya karar verdim bayağı araştırmalarım sonucu telefonu aldım ve telefonu aldığıma hiçbir gün pişman olmadım telefon şuanda elimde ve 3 yıldır kullanıyorum 1 defa tamire gittiğini hatırlamıyorum gerçekten Sony’nin kalitesi ve Ericsson’un sağlamlığı birleşmiş ortaya mükemmel telefon çıkmış.Şuanda gerek ses gerek sağlamlık açısından telefondan çok memnunum ve elimde çürüse satmaya niyetim yok gibi Sony Ericsson’dan başka telefon almayıda düşünmüyorum açıkçası.
Sizlere diğer tecrübelerimden bahsetmem gerekirse ben genelde iş dolayısıyla 2 hat kullanan birisiyim genelde 1. yani turkcell hattımda Sony Ericsson W810İ kullanmışımdır fakat 2. hattımda bir zamanlar Motorola V300 , LG KP110 , Samsung SGH-G600 , BENQ SIEMENS E61 ama hiçbir markada Sony Ericsson kalitesini görmedim Motorola V300 ayda bir kapanma sorunundan dolayı servise gidiyordu.LG KP110 zarif güzel telefondu fakat 5 10 müzik dinlendiğinde telefon donuyordu ve bataryayı çıkartmadan düzelmiyordu.Samsung SGH-G600′e gelince arkasında 5 megapiksel kamera yazmasına rağmen 2 megapiksel yazılacak kalitede bile resim çekmiyordu.BENQ SIEMENS E61 ise iyiydi fakat yinede SONY ERİCSSON W810İ’nin kalitesini vermiyordu.Arkadaşlar size tavsiyem eğer ömürlük telefon istiyorsanız Sony Ericsson’dan şaşmayın yaşadıklarım ve gördüklerim bunlar ayrıca Sony Ericsson’un 1 adet cihazını kullanmış öve öve bitiremiyor gibi algılanmasın bu görüşlerim çünkü en yakın arkadaşlarıma Sony Ericsson aldırdım ve iyikide aldırmışsın diye sürekli yüzüme vurguluyorlar yakın bir arkadaşımda Sony Ericsson’un K790İ kullanıyor ve öve öve bitiremiyor.Bence herkesin Nokia olsun taştan olsun tavırlarını bırakması gerekli.Değişik markaları deneyin ve teknolojinin nimetlerinden faydalanın arkadşalar ve kullanmadanda yorum yapmayın ben en yakın zamanda 2. hattım olarak Sony Ericsson K850İ almayı düşünüyorum 5 megapiksel kamerası var ve gerçekten 5 megapiksel yani diğer telefonlar gibi lafta 5 megapiksel değil. Yakın bir akrabam almış ve geçen gün test ettim çok harika ses çıkıyor kamerası zindan gibi ortamdan mükemmel derecede çekim yapıyor.Sizlerinde Sony Ericsson’u deneyip kaliteyi görmenizi tavsiye ederim.



